Ingang pitstraat Zuid-Korea baart rijders zorgen

22 oktober 2010 — De rijders hebben vandaag voor het eerst kunnen kennismaken met het circuit waarop zondag voor het eerst de GP van Zuid-Korea zal verreden worden.

Daarbij zijn de rijders enthousiast over de verschillende uitdagingen die het circuit biedt, maar tegelijkertijd hebben ze ook al een mogelijk probleem opgemerkt: de ingang van de pitstraat.

Om de pits in te rijden moeten de wagens sterk vertragen in de laatste bocht en dat kan met veel wagens op de baan voor gevaarlijke situaties zorgen.

“Ik denk dat de ingang van de pits echt wel op de limiet is want het is een blinde bocht. Je kan niet zien of er iemand de pits inrijdt. Bovendien moeten die wagens veel trager rijden dan de wagens die buiten blijven,” zei Sebastian Vettel in een reactie. “Het kan zeker problemen geven wanneer je iemand probeert voorbij te steken en die wagen wil opeens in de pits rijden.”

Ook opnieuw op de baan komen zou eventueel voor enige problemen kunnen zorgen. Er ligt nog veel stof op de baan en het circuit is nog erg glad. Benieuwd wie het best met dergelijke omstandigheden kan omgaan tijdens de kwalificatie en de race.

image

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België