“Ingrijpende wijziging Ferrari-motor in 2020”

14 december 2019 — Ferrari wil met haar nieuwe F1-bolide nog meer vermogen uit haar motor halen en tegelijkertijd ook meer downforce genereren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“We hebben redelijk grote wijzigingen aan onze power unit gedaan, vooral wat de architectuur en de cilinder betreft,” aldus Binotto tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het is een ingrijpende wijziging die bewijst dat er op dit vlak nog veel winst te behalen is. De wijzigingen waarnaar we voor volgend jaar op zoek gaan zijn vooral in de motor zelf te vinden.”

Het voorbije seizoen was Ferrari, vooral tijdens de tweede seizoenshelft, zeer snel op de rechte stukken. Ferrari had dat vooral te danken aan haar krachtige motor en dat leidde dan weer tot speculaties over achterpoortjes en ‘vals spelen’.

Tegelijkertijd verloor Ferrari door haar concept met erg weinig downforce veel tijd in de bochten, vooral tegen lagere snelheden. In 2020 wil Ferrari dat verbeteren en wil het de hoeveelheid downforce van haar nieuwe wagen verbeteren.

“Onze wagen voor volgend jaar zal meer downforce moeten reageren,” aldus Binotto. “We verwachten niet dat we op de rechte stukken nog zoveel voorsprong zullen hebben maar je weet nooit wat de anderen doen.”

“We hebben in ieder geval geleerd dat we meer downforce nodig hebben. Zoals we aan het einde van het seizoen gezien hebben is er nog steeds een kloof die we moeten zien te dichten.”

“Met de nieuwe wagen willen we dan ook vooral meer downforce en meer drag,” besloot de Ferrari-teambaas.

Ferrari presenteert haar nieuwe wagen op 11 februari 2020.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België