“Inhalen kan met de nieuwe bolides eenvoudiger worden”

12 februari 2017 — Krijgen we dit jaar meer of minder inhaalmanoeuvres? Volgens Kevin Magnussen wordt inhalen dit jaar mogelijk eenvoudiger dan vorig seizoen.


In het verleden werd al meermaals gezegd dat er in 2017 gevreesd mag worden voor saaiere races en minder inhaalmanoeuvres. De reglementswijzigingen zorgen er immers voor dat de F1-bolides zo’n vier tot vijf seconden sneller per ronde zullen worden.

De nieuwe wagens zouden vooral in de bochten een heel stuk sneller zijn, waardoor ook het inhalen heel wat moeilijker zou worden. Esteban Ocon liet eerder al verstaan dat we dit jaar waarschijnlijk minder inhaalmanoeuvres zullen zien maar Kevin Magnussen is het daar niet mee eens. Volgens Magnussen zorgen de reglementswijzigingen er immers voor dat DRS efficiënter zal zijn.

“DRS zou een grotere invloed moeten hebben dan vorig jaar, aangezien er meer downforce en drag is op de achtervleugel,” zei Magnussen tegenover ‘Autosport’. “Wanneer je DRS gebruikt dan zou dat een groter verschil met de wagen voor jou moeten geven. Zoiets zou er voor moeten zorgen dat het racen beter wordt. Met meer downforce zou je zeggen dat het moeilijker wordt om dicht op elkaar te blijven racen maar we zullen zien wat het geeft.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België