“Inhalen wordt met de nieuwe F1-bolides een stuk moeilijker”

09 maart 2017 — Wordt inhalen met de nieuwe F1-bolides nu eenvoudiger of moeilijker? Er zijn verschillende meningen over maar ervaren rot Felipe Massa verwacht alvast dat inhalen er niet eenvoudiger op zal worden.


Het nieuwe technisch reglement zorgt ervoor dat de nieuwe F1-bolides heel wat meer downforce genereren en ook een stuk sneller zijn dan de wagens van vorig jaar. Dit zal er volgens Felipe Massa voor zorgen dat inhalen met de nieuwe bolides een stuk moeilijker zal worden.

“Zo zit de Formule 1 nu eenmaal in elkaar,” aldus Massa. “Het zal zo enorm moeilijk worden om in te halen. Het was niet alleen moeilijk om een Sauber in te halen, er reed ook een Renault achter mij. Je verliest enorm veel downforce wanneer je achter een andere wagen rijdt. Je zal tijdens de races overduidelijk heel wat minder inhaalmanoeuvres zien.”

Eerder had ook al Lewis Hamilton laten doorschijnen dat inhalen waarschijnlijk een stuk moeilijker zou worden. Ook collega Nico Hulkenberg liet gisteren na zijn testdag weten dat een andere wagen volgen moeilijker is geworden, wat uiteraard noodzakelijk is om vervolgens een inhaalpoging te kunnen ondernemen.

“Het was anders dan vorige week. Het was moeilijker om een andere wagen te volgen en ik verloor heel wat downforce,” aldus Hulkenberg.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België