Instagramaccount Lewis Hamilton leeggemaakt na kritiek op uitspraak over neefje

30 december 2017 — De Instagram-account van Lewis Hamilton is op zaterdag volledig leeggemaakt. Een verklaring voor het leegmaken van de account is er voorlopig niet, al kreeg de Brit de voorbije dagen wel veel kritiek omwille van een uitspraak over zijn neefje.


Met 5,7 miljoen volgers is Lewis Hamilton één van de meest gevolgde sporters op Instagram. Die volgers kregen op zaterdag plots een wit scherm te zien met de vermelding ‘No posts yet.’. De Instagram-account van de viervoudig wereldkampioen Formule 1 was dan ook volledig leeggemaakt.

Het leegmaken van de de account komt er nadat de Brit de voorbije dagen veel kritiek kreeg omwille van een uitspraak over zijn neefje. In een video die Hamilton op zijn Instagramaccount plaatste was te zien hoe Hamilton reageerde op het zien van zijn neefje in een prinsessenjurk.

“Ik ben nu zo triest. Kijk naar mijn neefje,” zei Hamilton in de bewuste video. “Jongens dragen geen prinsessenjurk” schreeuwde Hamilton vervolgens naar zijn neefje.

Hamilton kwam met zijn uitspraken in een mediastorm terecht en er kwam ook heel wat kritiek op hem op sociale media. De Brit excuseerde zich via twitter voor zijn uitspraken en trachtte alles enigszins te kaderen.

Al de Instagram-posts zijn nu verdwenen van Hamilton zijn account en opmerkelijk ook is dat Hamilton zijn excuses van twitter heeft verwijderd.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België