logo
 

“Interne strijd verscheurt Ferrari F1-team”

09 oktober 2018 — Sinds de GP van Italië bevindt Ferrari zich onmiskenbaar in een neerwaartse spiraal. In de Italiaanse pers wordt gesuggereerd dat de achteruitgang bij de Scuderia begon na de dood van CEO Sergio Marchionne.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Een paar tactische blunders van de kant van het team en foutjes van Sebastian Vettel hebben Ferrari dit jaar al kostbare punten gekost in de strijd om de wereldtitel maar vanaf de GP van Singapore is het duidelijk merkbaar dat de prestaties van de SF71-H achteruit zijn gegaan.

Geruchten doen de ronde dat die terugval in prestaties wel eens te wijten is aan het feit dat de FIA het “dual-battery” systeem van Ferrari nader onderzocht heeft. Er was sprake van een tweede sensor waarvan racedirecteur Charlie Whiting de werking niet verder wou toelichten.

“Als ik dat zou doen moet ik dieper ingaan op de werking van de auto van Ferrari en op die manier zouden andere teams er meer dingen over begrijpen,” aldus Whiting. “Dat mag ik niet laten gebeuren.”

Lewis Hamilton, de rivaal van Vettel in de strijd om de wereldtitel, begrijpt er naar eigen zeggen niets van.

“Ik heb het niet verwacht,” aldus Hamilton in Japan. “Tot in de helft van het seizoen waren ze echt sterk en ook in Monza kwamen ze nog sterk voor de dag. Vanaf de GP van Singapore zijn de prestaties echt bergaf gegaan.”

“Ik heb er geen verklaring voor, dat moet je aan Sebastian vragen.”

In de Italiaanse pers, meer bepaald ‘Corriere della Sera’, wordt de achteruitgang van Ferrari gerelateerd aan het overlijden van CEO Sergio Marchionne. 

Een correspondent van het bewuste dagblad, Daniele Sparisci, omschreef Marchionne als “de bewaker van het evenwicht” bij Ferrari. Door zijn dood liet Marchionne een leegte achter en het zorgde er ook voor dat er een interne strijd losbarstte binnen de Scuderia.

Aan de ene kant is er teambaas Maurizio Arrivabene en aan de andere kant is er technisch directeur Mattia Binotto die elk op hun beurt het laken naar zich toe proberen te trekken.

“De relatie tussen de twee bevindt zich op een historisch dieptepunt,” aldus Sparisci. 

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België