logo
 

IOC vreest problemen voor organisatie GP van Rusland

29 november 2010 — Het Internationaal Olympisch Comité heeft te kennen gegeven dat het eventueel organisatorische problemen verwacht voor de GP van Rusland.

Rusland en vooral de Russische stad Sotsji, staat een enorme uitdaging te wachten. In 2014 staan de Olympische Winterspelen op het programma, maar net ook in dat jaar plant men voor het eerst in de geschiedenis een GP van Rusland.

Het IOC verwacht dat 2014 een erg moeilijk jaar wordt voor Sotsji. De olympische spelen organiseren is al niet eenvoudig. Daar bovenop ook nog eens een F1-circuit aanleggen alsook de eerste Russische F1-race organiseren is geen sinecure.

Volgens Andrew Mitchell van het IOC is het voor Rusland onmogelijk om in hetzelfde jaar de olympische spelen en een eerste F1-race te organiseren.

“We willen zeker zijn dat de projecten van beide partijen goed aflopen. We zijn er echter van overtuigd dat het onmogelijk is om twee projecten van dergelijke grootorde in hetzelfde jaar te organiseren,” zei Andrew Mitchell.

Dat een F1-race voor de eerste keer organiseren niet eenvoudig is mocht Zuid-Korea reeds ondervinden. Tot luttele minuten voor aanvang van de eerste oefensessie werd er nog volop aan de afwerking van het circuit gewerkt.

Voorlopig wordt het afwachten of men in Sotsji tegelijkertijd de Olympische spelen en een F1-race kan organiseren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België