Is de Formule 1 dood?

06 september 2014 — Het is een vraag die aan de F1-paddock wordt gesteld nadat een spandoek van 'F1-fans' op vrijdag tijdens de oefensessies dit alvast suggereerde.

F1-fans hadden immers een spandoek opgehangen aan het rechte stuk langs start-finish, en dus duidelijk in het zicht van de F1-teams, waarop volgende tekst te lezen stond: “Ugly new circuits, ugly cars, no engine sound. F1 is dead.” Of vrij vertaald: “Lelijke nieuwe circuits, lelijke wagens en geen motorgeluid. De Formule 1 is dood”.

Het spandoek hing er een ganse dag en zelfs toen de tweede oefensessie van de GP van Italië reeds lang gedaan was, hing het er nog. Ook de F1-paddock was het uiteraard niet ontgaan, aangezien het spandoek recht tegenover de pitlane hing. Er vielen dan ook heel wat reacties te noteren ...

“Ik denk dat één spandoek niet de algemene mening over de Formule 1 samenvat,” zei Marco Mattiacci, de teambaas van Ferrari nog voorzichtig, terwijl anderen er de humor wel van inzagen ...

“Tegenover welk team hing het spandoek? McLaren?,” lachte Christian Horner, de teambaas van Red Bull.

“Ik denk dat ik mensen heb zien binnengaan en herkend heb van de Formula E, zij hebben het spandoek daar opgehangen,” aldus Federico Gastaldi van Lotus. “Dit is echt een historische race, komaan zeg!”

Ook John Booth, de teambaas van Marussia treed Gastaldi bij: “Dit lijkt een vreemde plaats om te klagen over lelijke circuits. Dit is één van de meest iconische op de F1-kalender.”

Ook Flavio Briatore, te gast tijdens de GP van Italië, liet in het verleden reeds meermaals verstaan dat de Formule 1 vandaag de dag niet meer is wat ze vroeger was, zag er de lol wel van in.

“Dit is een nieuwe Formule 1. Misschien is ze beter, maar heel wat mensen begrijpen het niet. Zo simpel is het,” besluit de Italiaan.

Waarna we echt wel kunnen besluiten dat de Formule 1 niet dood is. De Formule 1 anno 2014 is simpelweg een compleet andere Formule 1 dan diegene aan het begin van deze 21ste eeuw ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België