Is de RB7 de wagen waarmee Mark Webber kampioen wordt?

01 februari 2011 — Vandaag stelde Red Bull haar nieuwe wagen voor. De wagen waarmee Mark Webber de titelstrijd moet aangaan. Zijn grootste concurrent zal misschien wel uit zijn eigen kamp komen. Zelf gelooft Webber in zijn kansen en die van Red Bull.

“Ik heb een hele grote kans om met dit geweldig team me er op te focussen om mijn prestatie van vorig jaar te verbeteren.” verklaart Webber. “Er waren veel pluspunten vorig jaar, maar er zijn nog altijd verbeteringen mogelijk.”

“We hebben nog geen idee wat voor resultaten we zullen behalen, want we zullen moeten afrekenen met stevige concurrentie. De wagen zal zeer goed zijn. Het team heeft weer een zeer puike prestatie geleverd. Ik zelf zal ook mijn best doen om er uit te halen wat er in zit.”

Webber hoopt om het seizoen beter te beginnen dan vorig jaar. Toen geraakte de Australiër in de eerste vier races slechts één keer in de top 8 en was hij meteen op achtervolgen aangewezen.

“Ik startte vorig seizoen slecht, maar had toen nog 80% voor mij. Op dat vlak moeten we nog verbeteren.”

“We hebben misschien nog niet bereikt waar we vorig jaar zaten, maar toen wisten we nog niet waar we aan bezig waren. Maar ik race toch liever dan nu rondjes te testen. De motivatie is zeker niet verdwenen nu we de titel hebben.”

“Het is echt leuk dat we de andere teams beïnvloeden. We willen de titels behouden, maar weten ook dat er nog erg hard om gestreden gaat worden en wij hebben de mensen en de wapens om die strijd aan te gaan.”

“Ik kijk er natuurlijk naar uit om terug te racen, maar het is ook leuk om deel van een team te zijn en de wagens te zien evolueren. Het is fascinerend hoe precies er aan de bolides wordt gewerkt in zo’n korte periode. Dat is het opwindende, om ons nu zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste race. We zullen dan ook constant vooruit moeten gaan om een goed, betrouwbare wagen te krijgen”.


Geschreven door Stef Mertens

Categorieën: Mark Webber

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België