logo
 

Rijden de F1-teams binnenkort allemaal met deze wagen?

16 februari 2015 — Nicolas Perrin heeft het eerste ontwerp vrijgegeven van zijn F1-bolide die voor 'iedereen' bedoeld is.


Nicolas Perrin smeet vorig jaar de knuppel in het het hoenderhok door met het idee te komen om een F1-bolide te ontwerpen die vervolgens door iedereen gebruikt kan worden.

De voormalig ontwerper van Williams wil een F1-bolide ontwerpen die voldoet aan de voorschriften en regels van een F1-seizoen en deze wagen vervolgens ter beschikking stellen van ‘iedereen’. Het zou dus een F1-bolide zijn die niet door een specifiek team gebouwd wordt en daardoor door ieder F1-team aangekocht en gebruikt kan worden.

Perrin heeft nu de volgende stap gezet met haar plannen voor de bouw van een eigen F1-bolide. Perrin gaf immers de eerste beelden vrij van haar eigen F1-bolide. Voor buitenstaanders lijkt het simpelweg een schets van een F1-bolide, maar ingewijden van het project hebben meer inzicht en krijgen ook de aërodynamische gegevens van de ontwikkelde F1-bolide te zien.

De F1-bolide biedt misschien in de nabije toekomst een oplossing voor de minder kapitaalkrachtige teams. Zij kunnen door het ontwerp van Perrin in de nabije toekomst waarschijnlijk serieus besparen op de ontwikkeling van hun F1-bolide. Perrin wil immers telkens een wagen ontwerpen die voldoet aan de regels, en die zijn natuurlijk ieder jaar anders, waardoor telkens een nieuwe wagen moet ontworpen worden. Vooral voor de kleinere teams vraagt dit enorm veel van de werkingsmiddelen die ze jaarlijks ter beschikking hebben.

Of hoe Perrin misschien wel een gat in de markt heeft gevonden. Perrin wil in de toekomst zelfs deelnemen met een eigen F1-team, al zou dat wel niet voor meteen zijn.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België