logo
 

Is dit de reden waarom Nico Rosberg zo gepikeerd was?

13 april 2015 — Mercedes-baas Toto Wolff heeft na afloop van de GP van China toegegeven dat het niet veel scheelde of Mercedes had teamorders aan haar rijders gegeven. Bovendien was er voor aanvang van de race een duidelijke strategie besproken.


Nico Rosberg reed bijna gans de race op amper een tweetal seconden van teamgenoot Lewis Hamilton zonder dat hij effectief een aanvalspoging ondernam. Indien de Duitser dichter achter Hamilton zou gaan rijden reed hij zijn banden in de vernieling maar echt inhouden kon de Duitser dan ook weer niet omdat Vettel achter hem reed.

Rosberg deed na afloop van de race zijn beklag omdat Hamilton opzettelijk trager dan noodzakelijk zou gereden hebben om er zo voor te zorgen dat Vettel dichter bij Rosberg kwam. Hamilton mag dan wel tijdens de persconferentie beweerd hebben dat daar niet zo veel van aan was, Mercedes-baas Toto Wolff gaf na de race te kennen dat men bijna teamorders gaf omdat het tempo de hoogte in moest.

“We waren bijna tot het punt gekomen waarop we via de boordradio zeer duidelijk de boodschap gingen brengen: ‘Dit en dat moet gebeuren om het raceresultaat niet in gevaar te brengen’,” aldus Toto Wolff. “We gingen bijna zeggen: ‘Het tempo moet omhoog”.

Toto Wolff liet doorschijnen dat een scenario waarbij Vettel dicht achter de tweede Mercedes kwam te liggen besproken was tijdens de briefing.

“Net dat scenario hadden we ‘s ochtends besproken. Het was daardoor echt een mogelijkheid dat Vettel onze tweede wagen in de race zou kunnen passeren,” aldus Toto Wolff. “Hij moest zich aan onze strategie en snelheid houden. Hij was er echter niet ver van verwijderd.”

Mogelijk is dat dus de verklaring waarom Nico Rosberg zo gefrustreerd was tijdens de persconferentie na afloop van de race. Tijdens de briefing voor de race was blijkbaar gebleken dat Vettel de tweede Mercedes in de problemen kon brengen tijdens de race indien die te traag was, en net dat lijkt Hamilton dus te hebben willen uitlokken.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België