Is Montoya de mental coach van Lance Stroll?

16 mei 2019 — Tijdens de GP van Spanje bracht Juan Pablo Montoya een bezoek aan de F1-paddock. Op zich is dat niet ongewoon maar het was wel opvallend dat de Colombiaan dikwijls te vinden was in de garage van Racing Point.


Volgens het Duitse blad ‘Auto,Motor und Sport’ zal Montoya in de toekomst Racing Point-rijder Lance Stroll bijstaan op mentaal vlak.

Sinds de jonge Canadees uitkomt voor het Racing Point-team van zijn vader Lawrence slaagde hij erin om vier punten te sprokkelen voor het wereldkampioenschap. Zijn teamgenoot en oudgediende bij het team uit Silverstone, Sergio Perez, doet duidelijk beter met veertien stuks.

Na een wisselvallig eerste seizoen en een tweede seizoen dat zich, mede door een nukkige Williams, vooral afspeelde in de achterhoede werd er dit jaar bij een stabiele middenmotor als Racing Point wel wat meer verwacht van Lance Stroll. Tot dusver moet hij duidelijk zijn meerdere erkennen in teamgenoot Sergio Perez.

Misschien kan wat hulp op mentaal vlak wat zoden aan de dijk brengen voor Stroll maar Racing Point benadrukt dat Montoya alleen aanwezig was als bezoeker.

Als de Colombiaan inderdaad als mental coach aanwezig was in Spanje heeft hij nog heel wat werk voor de boeg. Stroll schoot in de eerste vrije training immers rechtdoor in bocht negen en tijdens de race zorgde hij na een akkefietje met Norris nog voor een rode vlag situatie.


Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België