logo
 

Is Nico Rosberg de terechte wereldkampioen?

03 december 2016 — Ferrari-rijder Kimi Räikkönen begrijpt niet waarom Nico Rosberg door sommigen niet aanzien wordt als een terechte wereldkampioen. Ook Sebastian Vettel en Claire Williams verklaren waarom Nico Rosberg het verdient om wereldkampioen te zijn.


Sommigen stellen zich de vraag als de betrouwbaarheidsproblemen bij Lewis Hamilton ervoor zorgden dat Nico Rosberg wereldkampioen werd. De vraag is dan ook als Nico Rosberg een terechte wereldkampioen is? Volgens Kimi Räikkönen, zelf wereldkampioen in 2007, verdient Rosberg het om wereldkampioen te zijn.

“Hij scoorde meer punten”, klinkt de simpele uitleg van de Fin. “Ik begrijp niet waarom hij het niet zou verdienen. Nico en Lewis hadden dezelfde wagen en Nico won. Hij was beter dit seizoen, zo simpel is het.”

Ook teamgenoot Sebastian Vettel wijst erop dat Rosberg de wereldtitel niet heeft gewonnen door problemen aan de andere kant van de garage. “Je wint geen kampioenschap met geluk”, klinkt het bij Vettel. “Hij is een terechte kampioen, want hij verzamelde de meeste punten over het seizoen. Soms kan je situaties hebben waarbij je geluk hebt, maar er zijn ook situaties waar je pech kent. Dat is hoe het gaat.”

Claire Williams, teambaas bij Williams, het team waarvoor Rosberg reed in de jaren 2006-2009, zegt dat ze altijd geloofde dat hij wereldkampioen kon worden. Als voorbeeld gaat ze terug naar Bahrein 2006, toen Rosberg zijn debuut maakte. Hij zette de snelste ronde neer tijdens de race en scoorde ook twee punten vanop plaats zeven.

“Het was toen al vrij duidelijk. Als een rijder nieuw is in je team, weet je snel dat sommige rijders iets speciaals hebben. Nico had dat in zich”, zegt Claire Williams. “Hij deed het fantastisch. Hij deed alles wat nodig was om te winnen. Hij heeft er misschien lang op moeten wachten, maar hij is echt een verdiende wereldkampioen.”

Feit is wel dat Rosberg na het behalen van de wereldtitel meteen op een hoogtepunt stopt.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België