Italiaanse media na Ferrari-blamage op Spa: “Gelukkig zijn er geen fans op Monza”

31 augustus 2020 — De Italiaanse media hebben genadeloos hard uitgehaald na de wanprestatie van Ferrari op het circuit van Spa-Francorchamps.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Het gaat van kwaad naar erger bij Ferrari en dat is uiteraard ook de Italiaanse media niet ontgaan. Na een dramatisch slecht raceweekend op het circuit van Spa-Francorchamps, en een GP van België waarin met een dertiende en veertiende plaats geen punten werden behaald, laten ze geen spaander heel van Ferrari.

“Het is maar best dat er op het circuit van Monza nog geen fans mogen komen. Mocht dat wel het geval geweest zijn dan zou de traditionele invasie van de fans na afloop van de race in een demonstratie veranderd zijn,” aldus ‘Gazzetta dello Sport’.

Bij het eveneens Italiaans ‘La Repubblica’ vat men de situatie bij Ferrari als volgt samen: “Traag, armoedig en onbetrouwbaar”.

Bij Ferrari zelf lijkt men ondanks de grote crisis die ze meemaken echter minder overtuigd van de crisissituatie waarin ze verkeren. Ferrari-teambaas Mattia Binotto beweert immers dat Ferrari helemaal niet in een crisis zit maar zich in een zware storm bevindt.Tja, het is maar hoe je het verwoord.

Wat nu al lijkt vast te staan is dat Ferrari op 13 september tijdens de GP van Toscane maar weinig plezier zal beleven aan haar 1000ste F1-race. Uitgerekend in Italië, uitgerekend op haar eigen circuit in Mugello, zal Ferrari de kelk tot op de bodem moeten ledigen ...

Dit bericht bekijken op Instagram

Not a good weekend but we will keep not stop fighting. It’s not the first time in our history that we’ve struggled, but we have always come through. In moments like this we need our fans more than ever. Thanks to all of you who are sticking by our side.⁣ ⁣ Non è stato un buon fine settimana ma non smettiamo di lottare. Non è la prima volta nella nostra storia che ci troviamo ad affrontare delle difficoltà, ma ne siamo sempre usciti. Più che mai in momenti come questo abbiamo bisogno dei nostri tifosi. Grazie di essere al nostro fianco.⁣ ⁣ #essereFerrari ߔ´

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België