logo
 

Italiaanse media uiten felle kritiek op Sebastian Vettel

24 juli 2018 — Na zijn erg pijnlijke en kostbare crash tijdens de GP van Duitsland moet Sebastian Vettel heel wat kritiek van de Italiaanse media incasseren.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Voor Vettel verliep het raceweekend op de Hockenheimring tot ongeveer halverwege de race perfect. De Duitser leek optimaal te zullen profiteren van de steek die Hamilton tijdens de kwalificatie had laten vallen om zo zijn voorsprong in de wk-tussenstand te vergroten.

Plots was er echter die regen en de ongelukkige bocht nummer dertien waarin Vettel naast de baan schoof en crashte tegen de bandenmuur. Weg punten, weg wk-leiding en uiteraard uitten de Italiaanse media keiharde kritiek aan het adres van Vettel.

“Zijn fout is echt dramatisch en het kan Ferrari de wereldtitel kosten,” aldus het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’.

‘La Stampa’ deed er nog een schepje bovenop: “Vettel maakte minstens vier fouten tijdens elf races.”

“Het talent van de wereldkampioen staat niet ter discussie maar zijn overdreven compensatiegedrag doet Ferrari pijn.”

Corriere della Sera was dan weer vol lof over Lewis Hamilton.

“Hamilton gaf een masterclass op het gebied van assertiviteit en concentratie. Het gedrag van de twee sterren maakt het verschil.”

Sebastian Vettel beseft dat hij veel kritiek krijgt. De Duitser erkende al zijn fout maar beseft ook dat succes en roem vergankelijk zijn.

“Wanneer alles goed gaat dan wordt je toegejuicht, wanneer je in de fout gaat dan krijg je meteen kritiek. Ik hecht niet al te veel belang aan wat de mensen zeggen. Ik moet zelf tot rust komen,” aldus Vettel.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België