“Ja, ik ben in gesprek met team Haas”

11 augustus 2014 — Alexander Rossi heeft in een interview met Crash.net toegegeven dat hij in gesprek is met het team van Gene Haas voor een eventueel racezitje in de Formule 1.


Eind juli ging het opeens snel voor Alexander Rossi. Rossi verliet het Caterham F1 team als testrijder en werd testrijder bij het Marussia F1 team. Tegelijkertijd wisselde hij ook van team in de GP2.

Maar het zou best kunnen dat Rossi ook niet lang bij Marussia blijft. Rossi liet tijdens een interview met Crash.net immers verstaan dat hij in gesprek is met het team van Gene Haas, dat normaal gesproken in 2016 op de F1-kalender wil staan.

Het zou alvast een leuke combinatie kunnen opleveren: een Amerikaanse F1-piloot bij een Amerikaans F1-team.

“Ik ben zeer blij en verheugd dat Haas naar de Formule 1 wil komen,” aldus Rossi tegenover Crash.net. “Zijn passie en toewijding om in de Formule 1 te stappen en de Verenigde Staten dichter bij elkaar te brengen verdienen respect. Amerika groeit ieder jaar en de steun die ik krijg is echt fenomenaal. De Amerikanen houden ervan om een atleet te steunen. Ik denk dan ook dat het fantastisch zou zijn indien ze een team zouden hebben dat ze kunnen steunen, zeker met iemand die zo bekend en succesvol is als Gene Haas.”

“We hebben zeker en vast met Gene Haas gesproken en dat met betrekking tot de laatste stappen die gezet moeten worden om een Amerikaanse F1-piloot te hebben die ze kunnen steunen. Indien de kans zich aandient op het juiste moment dan weet ik dat ik ben voorbereid en de juiste man kan zijn.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België