logo
 

Jackie Stewart heeft een boon voor Alonso

22 augustus 2014 — Drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart vindt Alonso de beste rijder van het veld anno 2014. Hij noemt Alonso een genie. Dat deed Jackie Stewart in een korte mededeling tegenover de pers.

image
Het seizoen voor Alonso is tot nu toe niet zo rooskleurig verlopen als gehoopt. Hij behaalde twee podiumplaatsten: een derde en een tweede plaats. Meer zat er niet in voor de Spanjaard, die toch weer alles uit zijn Ferrari weet te halen.

Ondanks het mindere seizoen voor Alonso en voor Ferrari, is Jackie Stewart in de wolken over Alonso. “Alonso is beter dan al de rest,” zegt de Schot. “Er staat niemand op gelijke hoogte met hem. Zeker op mentaal vlak is hij de sterkste.”

Verder vindt hij dat Lewis Hamilton de snelste piloot is, maar dat Nico Rosberg meer consistent is. Naast Hamilton en Rosberg rekent Stewart ook Vettel tot de besten.

“Er zijn heel wat rijders, miljoenen mensen. Duizend daarvan doen het als hun werk en enkele honderden rijders verdienen er goed hun brood mee,” zegt Stewart. “Er zijn 22 zitjes in de Formule 1. Ik beschouw een zestal rijders als echt goede rijders, drie vind ik buitengewoon goed”.

De Schot eindigt met: “Maar er is maar één genie: Fernando Alonso.”

Geschreven door Frederic Schoutetens

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië