Jacky Ickx: “Lewis Hamilton is schitterend maar Fangio blijft mijn favoriet F1-icoon”

26 november 2020 — Is Lewis Hamilton nu de grootste aller tijden? Onze landgenoot Jacky Ickx vindt de Brit alvast schitterend maar zijn favoriet blijft nog steeds Juan Manuel Fangio.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ߒ€ | RustyGarage (@rustygarages)

Het palmares van Lewis Hamilton oogt zonder enige twijfel indrukwekkend, met zeven wereldtitels komt hij op gelijke hoogte met Michael Schumacher en dit jaar brak hij ook het record van meeste aantal F1-overwinningen van de ‘Rekordmeister.’

De vraag of Hamilton nu de grootste F1-rijder aller tijden is werd ook aan onze landgenoot Jacky Ickx voorgeschoteld door de ‘Monaco Tribune.’

“In elk decennium is er een rijder die er gewoon uitspringt. De prestaties van Lewis Hamilton zijn spectaculair”, vertelde de zesvoudige Le Mans-winnaar.

“Uiteraard, hoe beter je auto, hoe gemakkelijker je race, maar ik denk niet dat we aan het talent van Hamilton kunnen twijfelen. Hamilton was in staat om iedereen te verslaan, met uitzondering van Nico Rosberg in 2016, dat is een bewijs van het talent van Rosberg.”

Ickx steekt de loftrompet over Nico Rosberg, hij bewondert ook zijn beslissing om op het hoogtepunt van zijn carrière te stoppen met de F1.

“Nico deed iets uitzonderlijks,” zei Ickx. “En in staat zijn om te zeggen ‘dat is het, ik stop ermee’, als je aan de top van je carrière staat zoals hij deed. Ik kan hem alleen maar respecteren.”

“Hij was een leider in zijn discipline, maar vond dat het tijd was voor hem om met pensioen te gaan op zijn hoogtepunt. Ik kan geen meer opmerkelijke keuze bedenken.”

Of Lewis Hamilton nu de grootste aller tijden is wil Ickx niet gezegd hebben en hij voegt er ook aan toe dat het onmogelijk is om te vergelijken maar zijn favoriete icoon blijft nog steeds Fangio.

“Ik denk niet dat men dat zeker kan zeggen. De omstandigheden zijn veranderd, de apparatuur is veranderd, en de risicofactor ook.”

“Juan Manuel Fangio, vijf keer Formule 1 wereldkampioen, is nog steeds een icoon voor mij. Zijn tijd lijkt meer op ridderlijkheid. In die tijd was het in de Formule 1 als op het slagveld.”

“Voor mij is wat Hamilton zowel op als buiten de baan bereikt, schitterend. Als je hem ziet vechten tegen racisme en voor idealen, zet je hem op een heel ander niveau. Hij is niet bang om betrokken te raken bij de strijd voor een betere wereld, terwijl hij ook gefocust en concurrerend blijft op het circuit. Het is heel bewonderenswaardig.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Michel Vaillant Art Strips (@michelvaillantartstrips)

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België