Jacques Villeneuve heeft advies voor Vandoorne

14 maart 2017 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne begint over minder dan twee weken aan zijn allereerste seizoen in de Formule 1. Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve heeft nog wat advies voor onze landgenoot.


Stoffel Vandoorne en McLaren werden tijdens de wintertests met de nodige problemen geconfronteerd. Onze landgenoot kende dan ook geen ideale voorbereiding van zijn eerste F1-seizoen.  Ook voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve beseft dat Vandoorne geen ideale voorbereiding had, al moet Vandoorne zich tijdens zijn eerste F1-seizoen op slechts één ding, of liever één iemand, focussen: Alonso.

“Het is niet eenvoudig voor Stoffel maar het is zeker en vast ook nog niet verloren,” zei Villeneuve tegenover de tv-zender ‘RTBF’. “Het enige wat hij moet doen is proberen Fernando Alonso verslaan. Het is nog steeds beter om voor een team zoals McLaren te rijden dan thuis te blijven en niets te doen.”

“Hij is een professionele rijder die geen geld naar een team hoeft mee te brengen. Zoiets is vandaag de dag erg zeldzaam. Hij zou daar blij mee moeten zijn.”

Volgens Villeneuve betekent zoiets enorm veel in de huidige Formule1. Vandoorne beschikt dan ook over heel wat talent en volgens Villeneuve zal de marktwaarde van Vandoorne vooral bepaald worden door de prestaties die hij in verhouding tot Alonso weet af te leveren.

“Hij rijdt ook naast iemand met enorm veel talent, iemand waarmee hij zich kan meten. Zijn marktwaarde zal bepaald worden door hoe zijn prestaties zich verhouden tegenover die van Fernando Alonso. Indien hij tegenover een andere jonge rijder zou racen dan zou het niet veel uitmaken of hij die andere rijder al dan niet verslaat.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België