logo
 

Jacques Villeneuve is niet meer welkom bij het Williams F1 team

19 juli 2017 — Het Williams F1 team viert haar veertigjarig bestaan en dat wordt uitbundig gevierd. Opmerkelijke afwezige is echter Jacques Villeneuve en dat heeft zo zijn redenen.


Villeneuve uitte dit seizoen al heel wat kritiek op Williams-piloot Lance Stroll. In de aanloop naar de Canadese grand prix zei Villeneuve dat Stroll één van de slechtste rookies ooit in de geschiedenis van de Formule 1 was.

Villeneuve heeft het daardoor volledig verkorven bij Williams. Hij mag dan wel de laatste rijder zijn die met een Williams F1-bolide wereldkampioen werd, toch wordt de wereldkampioen van 1997 niet betrokken bij de vele festiviteiten van Williams.

In Silverstone kreeg Claire Williams, de teambazin van de gelijknamige renstal, twee vragen van een Canadese journalist. Wat vindt ze van de vooruitgang die Lance Stroll boekt en wat vindt ze van de uitlatingen van Jacques Villeneuve?

“Hopelijk ben ik het tweede deel van jouw vraag vergeten tegen dat ik zover ben ...” antwoordde Claire Williams.

“Jacques heeft zich in de media enorm sterk laten gelden. Ik wil daar verder niet op ingaan, daar hebben we geen behoefte aan. Lance doet het echter op de juiste manier, hij wil zijn prestaties laten spreken. Dat willen we doen, zo kunnen we de criticasters de mond snoeren, wanneer Lance bewijst dat hij in de F1 thuishoort. Daar zijn we bij Williams ook van overtuigd.”

Lance Stroll kreeg dit seizoen al heel wat kritiek te verwerken. Tijdens de eerste races van het seizoen ging Stroll verschillende keren in de fout en finishte de Canadees geen enkele keer in de punten. Uitgerekend tijdens zijn thuisrace in Canada kon Stroll voor het eerst in de punten eindigen, waarna hij het raceweekend nadien zelfs als derde op het podium stond na de GP van Azerbeidzjan.

“Men kijkt alleen naar de resultaten op de baan, maar wij zien ook wat voor hard werk hij verricht achter de schermen. Het is echt indrukwekkend. Voor ons was het van bij het begin duidelijk dat hij als rookie tijd nodig zou hebben om zich aan te passen aan de Formule 1. De stap van de Formule 3 naar de Formule 1 is erg groot. Ik denk dat men dit soms onderschat,” besluit Claire Williams.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België