James Allison terug naar Ferrari

29 juli 2013 — Voormalig technisch directeur van Lotus, James Allison, keert terug naar Ferrari om daar dezelfde functie in te vullen. image

Allison was eerder al van 2000 tot en met 2004, actief voor de Scuderia. Dat was de periode waarin Ferrari haar grootste successen boekte met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Allison gaat bij het team uit Maranello de functie van huidig technisch directeur Pat Fry overnemen. Fry wordt dan op zijn beurt directeur van de engineering. Dit is een volledig nieuwe functie binnen het team.

De komst van de Brit bij Ferrari betekent ook een hereniging met Fernando Alonso. Allison werkte al samen met de Spanjaard tijdens zijn Renault-periode. Alonso werd samen met Allison en Renault twee maal wereldkampioen, in 2005 en 2006.

Allison kondigde twee maanden geleden zijn onmiddellijk vertrek aan bij Lotus. Ondertussen werd de Brit al vervangen door Nick Chester. Bij Ferrari komen James Allison en Pat Fry rechtstreeks onder teambaas Stefano Domenicali te staan. Allison gaat op één september, een week na de Belgische GP, aan de slag bij Ferrari. Op dat moment zullen er nog acht races overblijven op de kalender.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België