“Japan moet Kobayashi steunen”

11 oktober 2010 — Kamui Kobayashi reed een uitstekende thuisrace en dat is uiteraard ook de fans niet ontgaan. Sauber hoopt echter dat ook de sponsors over de brug komen.

Kobayashi reed een uitstekende race die gekenmerkt werd door enkele gewaagde maar succesvolle inhaalpogingen. De fans waren laaiend enthousiast en lieten dat ook blijken toen hij over de finish kwam gereden.

Niets dan tevreden gezichten bij het team van Sauber maar bij het Zwitserse team hoopt men dat de indrukwekkende race van Kobayashi ook meer sponsors aantrekt.

“Uiteraard is het ideaal dat een thuisrijder dergelijke prestatie neerzet. Ik vind dat hij het fantastisch deed, zeker omdat er heel wat druk op zijn schouders rustte door het thuispubliek. Hij kreeg bovendien heel wat mediaaandacht,” aldus Monisha Kaltenborn.

“Het is een ideale situatoe voor de Japanse markt. We begrijpen de economische moeilijkheden die er zijn, zeker in Japan, maar we hopen dat dit voor hem een steun in de rug kan betekenen.”

Kaltenborn liet ook weten dat men bij Sauber laaiend enthousiast was over de rijstijl van de Japanner. Bij momenten ging het er erg spannend aan toe en raakte Kobayashi soms zelfs een tegenstander. Toch moet deze race en de Japanner zijn ingesteldheid de Japanse sponsors en investeerders overtuigen om Kobayashi te ondersteunen in zijn F1-avontuur.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België