Jean-Pierre van Rossem overleden, de man achter het Onyx-Moneytron F1 team

14 december 2018 — Gisteren overleed Jean-Pierre Van Rossem op 73-jarige leeftijd. Naast beursgoeroe was hij voor de F1-liefhebber vooral bekend omwille van zijn F1-avontuur met Onyx-Moneytron.

“Mij krijgt ge nooit meer in den bak. Ik val nog liever dood”, vertelde Van Rossem tijdens een interview met ‘Het Laatste Nieuws’. In november werd Van Rossem opnieuw tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld en werd er voor 390 000 euro aan geld verbeurd verklaard. Nee, hij belandde daarna niet in de cel. Hij zou nog liever zelf uit het leven stappen zei hij.

De voorbije weken was er opnieuw veel te doen rondom de persoon van Jean-Pierre Van Rossem. Er was de tweedelige reeks op tv-zender ‘Vier’ met een interview dat de tv-zender vanavond opnieuw zal uitzenden.

Bij autosportfans is Van Rossem echter bekend omwille van zijn roemrijke passage in de Formule 1. Om zijn beursbeleggingsbedrijf te promoten stapte Van Rossem met Moneytron in de Formule 1 en besloot hij het Onyx F1 team te sponsoren. Onyx-Moneytron was geboren ...

Stefan Johansson en onze landgenoot Bertrand Gachot vormden het rijdersduo bij Onyx-Moneytron. Johansson, gaf in 2010 nog een exclusief interview aan F1journaal.be (klik hier om het te lezen). Johansson getuigde daarin over zijn vlotte samenwerking met Van Rossem en meent dat hij het beste voor had met het team, ook al was Van Rossem erg excentriek voor die periode in de Formule 1.

Het grootste succes behaalde Onyx-Moneytron tijdens de GP van Portugal, toen Johansson als derde op het podium wist te eindigen. Daar waar Johansson successen behaalde voor de F1-renstal, viel Gachot erg tegen en stond de Belg met dubbele nationaliteit meer langs de kant van de baan dan ergens anders.

“Had ik het geweten dan had ik “Moneytron” en “Vive le Republique” op de bodemplaat van de wagen van Gachot geplakt. Diens wagen hing meer met de wielen van de grond dan dat hij aan het rijden was”, aldus Jean-Pierre Van Rossem in het boek ‘De Engel in de Duivel’.

Wil je meer weten over het F1-team van Jean-Pierre Van Rossem?
Special uit 2010: Onyx-Moneytron: het F1-avontuur van Jean-Pierre Van Rossem

PlaySports zendt vanavond ook de Belga Sport-special met Jean-Pierre Van Rossem opnieuw uit:

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België