Jean Todt blijft aan ziekbed Michael Schumacher

07 februari 2014 — FIA-president Jean Todt heeft de zijde van Michael Schumacher, die na zijn val op 29 december nog steeds in coma ligt, nauwelijks verlaten.

Todt is de vroegere teambaas van Schumacher bij Ferrari maar daarenboven ook één van zijn dichtste vrienden. Hij is een van de weinigen die Schumacher’s familie tot bij het bed van de F1-legende laten komen.

Schumacher betekent enorm veel voor Todt, zo getuigt ook die ene foto die in zijn FIA-bureau in Parijs hangt. Een foto van Todt’s vrouw Michelle Yeoh, zijn zoon Nicolas én zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. “Michael is een belangrijk deel van mijn leven”, verklaart Todt. De FIA-baas probeert de Schumacher-familie elke vorm van steun te geven in deze moeilijke tijden . “Maar meestal is het beste dat ik kan doen er gewoon zijn voor hen. Als ik een ongeluk zou gehad hebben, dan ben ik ervan overtuigd dat Michael hetzelfde zou doen voor mij.”

Het is nu meer dan een week geleden sinds de dokters begonnen zijn om de zevenvoudige wereldkampioen uit zijn coma te proberen halen. Deze pogingen kunnen dagen maar ook weken of zelfs maanden duren. Verder is er nog steeds geen nieuws over de huidige toestand van Schumacher en of hij reageert op deze pogingen van zijn dokters.

Michael Schumacher ligt ondertussen al 40 dagen in coma nadat hij tijdens een skivakantie met familie en vrienden met zijn hoofd tegen een rots terecht kwam.

geschreven door Catya Leroux

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België