Jean Todt excuseert zich: “Clash tussen Le Mans en F1 niet te vermijden”

07 november 2015 — Volgend seizoen vindt er tijdens het weekend van 17 tot en met 19 juni tegelijkertijd een F1-race plaats en de 24u van Le Mans. FIA-president Jean Todt excuseert zich voor die clash maar zegt dat het niet te vermijden was.


Bij verschillende voorlopige F1-kalenders was er een kortere zomerpauze voorzien maar uiteindelijk krijgen we volgend jaar dus toch de gebruikelijk langere zomerpauze. Dat heeft er echter wel voor gezorgd dat de allereerste F1-race in Azerbeidzjan naar voor is geschoven op de F1-kalender waardoor deze nu clasht met de 24u van Le Mans.

FIA-president Jean Todt excuseert zich daarvoor, maar de Fransman laat ook verstaan dat het gezien de erg gevulde F1-kalender niet anders kon.

“Het organiseren van een kalender is erg tricky wanneer je 21 races in de F1 hebt, 10 races in de Formula E, 10 races in de WEC en 14 rally’s,” aldus Todt. “Het is onmogelijk om een kalender op te stellen zonder conflicten. Wat Le Mans betreft heb ik er echter alle vertrouwen in. De start van de GP zal op het middaguur liggen en de finish van Le Mans is om 15u. Het zal er voor één of twee rijders misschien voor zorgen dat ze niet kunnen deelnemen. Dat vind ik jammer maar beter dan dit ging niet.”

De definitieve F1-kalender wordt vastgelegd tijdens een meeting van de World Motor Sport Council in december. Indien er niets veranderd dan zal Nico Hulkenberg alvast zijn titel tijdens de 24u van Le Mans niet kunnen verdedigen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België