Jean Todt: “F1 had door slechte veiligheid kunnen verdwijnen”

08 september 2018 — Volgens FIA-president Jean Todt mogen we blij zijn dat de veiligheid in de hedendaagse autosport en Formule 1 zoveel verbeterd is. Anders zou de Formule 1 wel eens verdwenen kunnen zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

320 kph + Max G-Force 28G ߘ² And @ericsson_marcus was back driving in less than 24 hours ߒª . #F1 #Formula1 #ItalianGP #Ericsson #Sauber #InstaSports @sauberf1team

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

De voorbije twee raceweekends zagen we opnieuw een mooi voorbeeld van hoeveel veiliger de Formule 1 vandaag de dag is. Op Spa-Francorchamps was er de enorme startcrash waarbij Alonso over Charles Leclerc vloog en in Monza was er Marcus Ericsson die enorm veel geluk had toen hij zwaar crashte doordat zijn DRS niet goed fucntioneerde.

Een ander mooi voorbeeld volgens Jean Todt was de enorme crash van Fernando Alonso met zijn McLaren in 2016 tijdens de GP van Australië. Diezelfde crash zorgde er trouwens voor dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne geheel onverwacht moest invallen voor Alonso en zijn F1-debuut maakte tijdens de GP van Bahrein.

“Als je kijkt naar Alonso zijn crash in 2016, naar wat Ericsson overkwam op vrijdag in Monza, je zou er even bij moeten stilstaan hoe verbazingwekkend het is en hoeveel progressie er geboekt is,” aldus Todt tegenover ‘Motorsport.com’.

Volgens Todt zouden er ongetwijfeld doden te betreuren geweest zijn indien de veiligheid niet zo sterk verbeterd was.

“Enkele decennia geleden zouden de rijders er niet meer geweest zijn,” aldus Todt.

“Het zou erg pijnlijk geweest zijn want wat veertig jaar geleden aanvaardbaar was is dat vandaag de dag niet meer. Het zou er voor kunnen zorgen dat de motorsport zou verdwijnen. Gelukkig is alles veranderd, daar moeten we rekening mee houden.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België