Jean Todt lacht met dreigement van Red Bull: “Ik laat me niet chanteren”

30 oktober 2020 — Na het dreigement van Red Bull om de Formule 1 te verlaten heeft FIA-president Jean Todt duidelijk laten verstaan dat hij niet zal zwichten voor 'chantage'.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door VMax.si (@vmaxsi) op

Nadat Honda liet weten eind 2021 de Formule 1 te zullen verlaten moet Red Bull op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Motoren afnemen bij Mercedes, Ferrari of Renault geniet niet de voorkeur dus bekeek Red Bull of het eventueel de motorafdeling van Honda kan overnemen.

Dat studiewerk werd verricht en volgens Red Bull is het zelf bouwen van de motoren een mogelijkheid maar wel enkel als de motorontwikkeling van 2022 tot 2025 wordt bevroren. Op die manier wil Red Bull uiteraard ook kosten besparen.

Red Bull speelt het op dat vlak hard want het polst nu bij de overige motorleveranciers of ze akkoord gaan met een zogenaamde ‘motorbevriezing’ maar verwacht wel al tegen 15 november een akkoord. Zo niet dan dreigt het met beide teams de Formule 1 te verlaten. FIA-president Jean Todt is alvast niet onder de indruk van het dreigement van Red Bull.

“In mei heeft Red Bull ons verteld dat er geen bevriezing van de motorontwikkeling mag zijn omdat Honda anders de Formule 1 zou verlaten. Nu willen ze net het tegenovergestelde. Zo snel kan het dus gaan,” aldus Todt tegenover ‘Auto Motor und Sport’.

“Ik respecteer ieder mening en ieder voorstel maar ik laat me niet chanteren. Door niemand. Ook de fabrikanten van brandstoffen hebben er mee gedreigd dat ze alleen maar er mee doorgaan als er een concurrentiestrijd blijft bestaan.”

“Veel belangrijker is dat ze hun geld in de ontwikkeling van een emissievrije brandstof steken. Uiteindelijk zijn voor mij alleen de juiste argumenten belangrijk, niet de dreigementen die door wie dan ook geuit worden.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België