Jean Todt: “Michael Schumacher maakt vooruitgang, samen naar F1-race gekeken”

31 juli 2019 — FIA-president Jean Todt heeft samen met Michael Schumacher naar de GP van Duitsland gekeken. Volgens Todt boekt Schumacher nog steeds vooruitgang tijdens zijn revalidatie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Michael Schumacher (@michaelschumacher) op

Sinds zijn skiongeval eind 2013 zijn de ‘betrouwbare’ updates over Michael Schumacher zijn gezondheidstoestand eerder schaars, de geruchten talrijk. FIA-president en goede vriend Jean Todt geldt echter als één van de weinigen waarvan we af en toe betrouwbare info krijgen.

Afgelopen weekend bracht Todt een bezoek aan de familie Schumacher in Zwitserland, waar de Duitse F1-legende nog steeds behandeld wordt door een uitgebreid medisch team. Todt keek er samen met Schumacher naar de F1-race in Duitsland, een race die erg spectaculair was.

Todt lichtte tijdens een interview met ‘Radio Monte Carlo’ een tipje van de sluier over Schumacher zijn medische toestand, wat eerder een zeldzaamheid is.

“Ik ben liever zeer voorzichtig met het geven van updates over zijn toestand”, aldus Todt. “Ik durf echter te zeggen dat het uitstekend met hem gaat.”

“Ik heb afgelopen weekend samen met Michael naar de F1-race gekeken. Dat doen we trouwens wel vaker. Hij is in goede handen en wordt goed verzorgd.”

Uit zijn verdere verklaringen kunnen we echter opmaken dat het toch nog steeds niet zo bijzonder goed gaat met Schumacher en tussen de regels door vernemen we dat het communiceren met Schumacher niet zo vlot, of althans op een andere manier verloopt.

“Hij geeft niet op en hij blijft vechten,” zei de FIA-baas. “Zijn familie vecht net zo hard voor hem. Ik besef echter wel dat onze vriendschap niet meer hetzelfde is als vroeger. Net zoals ook de communicatie heel anders verloopt dan vroeger, voor het ongeval.”

“We maken het beste van de situatie en iedereen is erg positief ingesteld.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België