logo
 

Jean Todt verkozen tot opvolger van Max Mosley

23 oktober 2009 — Voormalig teambaas van Ferrari Jean Todt heeft de verkiezingen voor de nieuwe president van de FIA gewonnen en zal dus vanaf 2010 Max Mosley opvolgen.

Om te beginnen wist kandidaat FIA-president Ari Vatanen slechts 49 van de 196 stemmen op zijn naam te zetten en dat wil dan weer met andere woorden zeggen dat tegenstander Jean Todt de verkiezingen heeft gewonnen met maar liefst 70 procent van de stemmen. Tot slot zouden 12 stemmen nog neutraal zijn gebleven. Enige tijd geleden verklaarde Jean Todt al dat vriendjespolitiek geen onderdeel zou uitmaken van zijn plannen voor de toekomst binnen de sport.

Nu de verkiezingen dus achter de rug zijn kan huidig president Max Mosley zijn laatste dagen al beginnen te tellen alvorens Jean Todt zijn functie voor de komende vier seizoenen zal overnemen. Een vraag die veel supporters zich nu al stellen is of Todt ook een derde wagen per renstal zal willen plaatsen want dat is immers het plan van Ferrari om Michael Schumacher aan zijn comeback te helpen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België