Jean Todt: “We moeten Mick Schumacher rustig zijn ding laten doen”

06 maart 2019 — Volgens Jean Todt mogen we de 19-jarige zoon van Michael Schumacher niet te veel onder druk zetten en moeten we hem rustig zijn ding laten doen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

Mick Schumacher is sinds kort opgenomen in de Ferrari Driver Academy. Het ziet er dan ook naar uit dat Mick in de voetsporen van zijn vader zal treden.

Formule 1 is dit seizoen echter nog niet aan de orde. Mick zal deelnemen aan het. Formule E-kampioenschap, al zal hij dit jaar wel al in actie komen tijdens een F1-test. Todt is tevreden over hoe de carrière van de 19-jarige Mick tot dusver verloopt, al hoopt hij wel dat de verdere groei van Mick zonder al te veel druk op zijn schouders kan verlopen.

“Ik ben erg blij, hij is de 19-jarige zoon van Michael Schumacher, ik ken hem sinds hij een baby was,” aldus Todt tijdens het autosalon in Genève.

“Ik hou van hem, hij heeft een geweldig karakter en we moeten hem rustig laten doen. Hij toont dat hij een erg getalenteerd rijder is.”

Todt kijkt er dan ook naar uit om Mick Schumacher aan het werk te zien.

“Daarnaast is hij een erg leuke jongen, hij is erg nederig, wel opgevoed. Ik zal hem dan ook van nabij opvolgen, net zoals ik dat altijd gedaan heb.”

“Hij is een simpele, eerlijke, loyale goede gast. Hij is nog niet beïnvloed door het F1-wereldje.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België