Jean Todt wil dat teams opnieuw kunnen testen tijdens het seizoen

08 mei 2011 — Sinds geruime tijd mogen de F1-teams niet meer testen doorheen het seizoen. Daar wil Jean Todt nu verandering in brengen.

Ooit mochten teams onbeperkt testen doorheen het seizoen, vandaag de dag is er echter een testverbod. Jean Todt probeert nu voorzichtig om de teams te benaderen en een nieuw akkoord te bereiken. Todt will dat teams opnieuw kunnen testen doorheen het F1-seizoen, weliswaar erg beperkt. Volgens Todt was het immers fout om vanaf het seizoen 2009 het testen te verbieden.

Tijdens de volgende F1-commissie ligt er een voorstel op tafel om drie tweedaagse tests te organiseren in de loop van het seizoen en dit vanaf 2012.

“Volgens mij was het een domme beslissing om het testen te verbieden,” aldus Jean Todt.

“In het verleden was het ook stom om de teams onbeperkt te laten testen. Maar het was ook niet de juiste maatregel om de teams van ongelimiteerd testen naar een testban te laten overstappen. Jonge rijders krijgen de kans niet meer om te testen en om ervaring op te doen in de Formule 1. Ik wil er alles aan doen om deze situatie te veranderen.”

Op zich is het geen gek idee van Jean Todt. Vandaag de dag krijgen rookies of kandidaten op een F1-zitje in het beste geval een testmogelijkheid tijdens de wintertests. Omdat die tests zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de wagen willen de teams echter liever hun ervaren rijders inzetten. Ervaren rijders kunnen immers veel beter feedback geven bij de ontwikkeling van een nieuwe wagen.

Afwachten of Todt de maatregel er inderdaad door krijgt ...

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België