Jean Todt: “Willen de fans nog wel naar een F1-race komen kijken?”

11 april 2020 — Stel dat de Formule 1 terug races begint te organiseren, zou jij dan te midden van duizenden andere fans naar een F1-race gaan kijken?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Naast het opnieuw moeten samenstellen van een F1-kalender voor 2020, is het één van de vele onbeantwoorde vragen die momenteel te midden van de coronacrisis op tafelt ligt.

In een gunstig scenario wordt er in juli of augustus opnieuw in de Formule 1 geracet. De consensus lijkt daarbij dat de eerste races zonder publiek zullen plaatsvinden. Maar hoe beslis je waar er wel en waar er niet met publiek wordt geracet?

En hoe staan de F1-fans zelf tegenover het bijwonen van een F1-race met publiek?

“Het is één van de problemen die onze aandacht vraagt,” aldus Jean Todt in een interview met ‘Motorsport.com’.

“Want wil jij nog naar een race gaan wanneer alles voorbij is? Wil jij nog een sportwedstrijd bijwonen? Ga je nog naar een theatervoorstelling gaan? Ga je nog naar een restaurant of naar de bioscoop?”

Naast het bepalen van locaties waar er eventueel onder strikte omstandigheden opnieuw kan geracet worden zal het dus ook de vraag zijn of er in de loop van de komende maanden ook opnieuw fans aanwezig kunnen en willen zijn.

“We zullen moeten zien hoe we opnieuw beginnen racen, we zullen ons moeten focussen op waar, hoe en met wie,” besloot Todt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België