Jenson Button: “2015 was een nachtmerrie maar maakte me sterker”

24 januari 2016 — 2015 was een jaar van vooral dieptepunten voor Jenson Button maar de Brit werd er naar eigen zeggen wel sterker door.


Op sportief vlak was 2015 een teleurstelling omwille van de tegenvallende resultaten bij McLaren-Honda. Button behaalde slechts zestien punten en eindigde als zestiende in het kampioenschap. Het enige positieve is dat hij teamgenoot Alonso achter zich wist te houden, al is ook dat maar een magere troost.

Ook op persoonlijk vlak was 2015 echter een bewogen jaar voor Jenson Button. Afgelopen zomer werd hij in het Franse Saint-Tropez bestolen in een villa waar hij verbleef. Tegen het einde van het jaar raakte bovendien ook bekend dat Button en Jessica Michibata uit elkaar gingen. Minder dan een jaar voordien verrasten ze iedereen door te melden dat ze getrouwd waren maar dat huwelijk hield dus niet lang stand.

Het zag er bovendien voor het tweede jaar op rij naar uit dat Button de Formule 1 vaarwel zou zeggen, al zal de Brit ook in 2016 voor McLaren-Honda rijden. Button zelf erkent dat 2015 een bijzonderlijk moeilijk jaar was, al was het volgens hem wel een jaar dat hem sterker maakte.

“Het is zwaar om door zo’n moeilijke periode te gaan,” aldus Button tegenover ‘Autosport’. “Niemand vindt het leuk maar soms is het noodzakelijk om er beter uit te komen, zodat je jezelf beter kent als rijder maar ook als mens.”

“Het heeft een groot verschil gemaakt voor mijn carrière en het heeft me ook sterker gemaakt.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Jenson ButtonMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië