Jenson Button ervan overtuigd dat hij ook in 2015 voor McLaren rijdt

23 september 2014 — Er is de voorbije maanden al heel wat gespeculeerd over de toekomst van Jenson Button. De Brit is er zelf echter van overtuigd dat hij ook in 2015 voor McLaren zal rijden.


2015 wordt een belangrijk jaar voor McLaren. De renstal weet de voorbije seizoenen niet echt topprestaties neer te zetten, laat staan dat het voor de wereldtitel kan meestrijden. Vanaf volgend seizoen rijdt het team echter opnieuw met motoren van Honda. Vanaf dan moet het voor McLaren terug beter gaan, al valt dat uiteraard nog af te wachten.

Het is echter maar de vraag of dat ook zo zal zijn. Een compleet nieuwe motor van Honda, dit terwijl andere teams allemaal reeds een jaar rijden met hun nieuwe V6-turbomotor. Anderzijds is ook het rijdersduo voor volgend jaar nog niet bepaald.

McLaren geeft hiervoor als reden op dat het wat de rijders betreft op de middellange termijn wil denken. Het wil in 2015 of 2016 voor de komende jaren een basis leggen. Daarbij wacht het ook af wat cruciale namen zoals Alonso en Vettel de komende jaren van plan zijn. Anderzijds gaf McLaren Kevin Magnussen dit seizoen de kans om te debuteren in de Formule 1.

Dit alles voedt uiteraard ook de speculaties over de toekomst van Jenson Button. De Brit staat op dat vlak al enige tijd in de kijker. Button zelf blijft er echter rustig bij en zegt dat hij vrij zeker is van zijn racezitje voor 2015.

“Ik maak me er geen zorgen over,” zei Button tegenover Press Association. “Ik ben er redelijk gerust in dat ik ook volgend seizoen hier zal zijn en ik heb het gevoel dat ik nu goed werk verricht. Ik moet er simpelweg voor zorgen dat mijn prestaties op zaterdag (kwalificaties) wat beter zijn. Ik kende wat pech en haalde ook niet telkens het beste uit ieder raceweekend. Dat stoort mij meer dan wie dan ook, maar ik geraak er wel.”

Button heeft wel een groot voordeel: zijn jarenlange ervaring in de Formule 1. Die kan McLaren immers goed van pas komen in een belangrijk overgangsjaar zoals dat van 2015.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België