logo
 

Jenson Button gaat deelnemen aan ‘Suzuka 1000’ van de Super GT

03 juni 2017 — Jenson Button zal eind augustus deelnemen aan de 'Suzuka 1000' van het Super GT-kampioenschap.


Jenson Button maakte in Monaco een eenmalige comeback in de F1 maar de Brit blijft ook daarnaast gepassioneerd door de racesport. Button zal daarom eind augustus ook deelnemen aan de ‘Suzuka 1000’.

Samen met Hideki Mutoh en Daisuke Nakajima zal hij rijden met de Team-Mugen NSX-GT. Op 6 en 7 juni vindt er een bandentest plaats op het circuit van Suzuka. Button zal dan voor de eerste keer met de NSX-GT kunnen testen.

“Nadat ik in december vorig jaar met de NSX Concept-GT heb gereden tijdens de Honda Racing Thanks Day raakte ik geïnteresseerd in de Super GT,” vertelt Button over hoe zijn interesse in de raceserie tot stand kwam. “Ik praatte met Honda en ze gaven mij de kans om deel te nemen aan de 1000 kilometer van Suzuka. Als F1-piloot en als teamlid van Team Mugen zal ik pushen om te winnen. Ik kijk er enorm hard naar uit om opnieuw voor de Japanse fans te racen.”

Really looking forward to racing the team Mugen Honda NSX-gt in the Suzuka 1000km's later this year. I had the chance to drive the Honda NSX concept GT last year at Motegi and absolutely loved it. Proper motor car, proper racing. #supergt #nsx #honda

Een bericht gedeeld door Jenson Button (@jensonbutton_22) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België