“Jenson Button ging stoppen en ik zou zijn zitje bij McLaren krijgen”

29 december 2015 — Dat is wat Kevin Magnussen althans beweert tijdens een interview met de Deense krant 'Ekstra Bladet'.


Kevin Magnussen mocht in 2014 debuteren in de Formule 1. De Deen werkte het volledige seizoen af maar kreeg aan het einde van 2014 te horen dat hij zou vervangen worden door Fernando Alonso.

Een moeilijke keuze moest McLaren maken want het ging toen tussen Magnussen, Jenson Button en onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Magnussen en Button waren echter de grootste kanshebber voor het racezitje in 2015, waarna de keuze uiteindelijk op Button viel.

Magnussen zelf was naar verluidt onaangenaam verrast. Bij McLaren hadden ze hem naar eigen zeggen verteld dat hij het een racezitje zou krijgen, terwijl Button zich eind 2014 reeds aan het voorbereiden was op een vertrek uit de F1.

“Er werd mij gezegd dat het racezitje in 2015 voor mij was,” aldus Magnussen tegenover de Deense krant ‘Ekstra Bladet’. “Er werd me gezegd dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Ik kan niet juist zeggen wanneer het exact was, maar het was tegen het einde van het seizoen.”

Uiteindelijk opteerde McLaren aan het einde van het seizoen alsnog voor de jarenlange ervaring van Button, ervaring die van pas zou komen bij de hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda.

“Jenson reed zijn twee beste races aan het einde van het seizoen. Hij deed het echt goed. Hij had echter ook foto’s van gans zijn carrière in zijn kamer opgehangen. Hij had zijn helm klaar met daarop ‘Goodbye’. Hij reed alleen nog maar voor het plezier en genoot van zijn twee laatste races zonder stress of druk te ervaren. Hij geloofde er voor de volle honderd procent in dat de Formule 1 voor hem erop zat,” besluit Magnussen.

Ook dit seizoen waren er vervolgens zware speculaties over een einde van de F1-carrière van Jenson Button. Net als dit jaar zal de Brit er toch opnieuw een seizoen bijdoen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België