logo
 

Jenson Button haat niet langer zijn wagen: “Dolblij ben ik nu”

09 november 2014 — Jenson Button slaagde erin om tijdens de kwalificatie een vijfde tijd neer te zetten en dat kwam voor hemzelf als een totale verrassing.


Button was verrast door zijn vijfde tijd. Een tiende trager en hij stond slechts achtste of negende, maar van een vijfde plaats op de grid had hij nooit durven dromen na de oefensessies op vrijdag.

“Ik geniet er nu van om met de wagen te rijden,” zei Button na afloop van de kwalificatie. “Dat was zeker en vast niet het geval op vrijdag. Ik haatte het om met de wagen te rijden. We hebben heel wat zaken opgelost van vrijdag en gingen terug naar de oorspronkelijke situatie om dan een stap in de goede richting te zetten. Ik ben blij met de situatie waarin we ons nu bevinden en denk dat het goed zal gaan, of het nu droog of nat is, dat maakt niet uit.”

Button erkent wel dat Mercedes en Williams te snel zijn momenteel. Hij hoopt echter wel om zo dicht mogelijk achter hen te kunnen volgen zodat er geprofiteerd kan worden indien er incidenten zouden plaatsvinden.

“De eerste vier wagens zijn te snel voor ons. Indien we vijfde kunnen blijven en dicht bij de wagens voor ons zodat we hen kunnen zien aan de finish dan denk ik dat het mooi is. Meer dan dit zit er immers niet in, dit is nu eenmaal onze snelheid. We zullen zien wat het geeft tijdens de race. Ik denk dat het een mooi gevecht wordt van de vijfde tot de tiende plaats,” besluit Button.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Jenson ButtonMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België