Jenson Button heeft alle vertrouwen in Stoffel Vandoorne

01 april 2016 — Jenson Button verwacht dat Stoffel Vandoorne, zijn teamgenoot in Bahrein, snel zal bijleren. Vandoorne maakt immers zijn F1-debuut dit weekend in Bahrein.


Stoffel Vandoorne moet Fernando Alonso vervangen tijdens de Grote Prijs van Bahrein. Die laatste heeft immers last van een gebroken rib en schade aan de longen na zijn zware crash tijdens de Grote Prijs van Australië. En laat nu het circuit van Sakhir in Bahrein een circuit zijn dat Vandoorne goed ligt. De jonge Belg heeft er immers drie van de zes keer gewonnen tijdens zijn periode in de GP2.

Jenson Button moet toegeven dat de feedback van Fernando Alonso tijdens het weekend zeker zal gemist worden, maar verwacht dat Vandoorne in staat is om goed te presteren.

“Het verrast me niet dat Fernando niet zal rijden. Het heeft wel een negatief effect op onze voorbereiding. Stoffel won hier vorig jaar in de GP2, dus hij kent het circuit alvast. Daarnaast kent hij het team ook goed. Hij heeft nog nooit met de huidige wagen gereden, maar hopelijk zal hij snel leren en ons goede feedback geven. Het is immers belangrijk dat beide wagens goed rijden.”

Jenson Button durft wel nog niet te voorspellen tot wat Stoffel Vandoorne in staat is. “We weten nooit hoe goed iemand echt is, totdat je hem in een Formule 1 wagen plaatst. Laat ons afwachten. De beslissing kwam erg laat voor Stoffel, maar het team is goed in het voorbereiden van haar rijders. Het is zaak dat hij zoveel mogelijk rijdt op vrijdag om klaar te zijn voor de kwalificatie.”

Button verwacht ook dat Fernando Alonso nog kan helpen dit weekend. De Spanjaard heeft er immers voor gekozen om dit weekend in Bahrein te blijven. “Ik zou hetzelfde gedaan hebben als Fernando, mocht ik niet kunnen racen. Het wordt in ieder geval een opwindend weekend. Hoewel Fernando maar al te graag in de wagen had gezeten, zal zijn input welgekomen zijn.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België