logo
 

Jenson Button heeft baaldag

29 augustus 2010 — Jenson Button was een passagier in zijn eigen wagen van de moment dat 'Torpedo Vettel' hem raakte. Button zag zo een mooie tweede plaats, en een kans in het kampioenschap om dichter bij de leider te kruipen door de neus geboord.

Net als vorig jaar werd Button uit de race gereden door toedoen van een andere coureur. Vorig jaar elimineerde Romain Grosjean de Engelsman, dit keer was het Vettel die hem nekte.

Button laat tegenover de BBC weten dat hij vooral baalt vanwege de timing van dit nulresultaat. De strijd om het kampioenschap wordt namelijk almaar spannender en elke resterende race is daardoor cruciaal. “Dit is echt een zware klap wat mijn kampioenschapskansen betreft”, weet Button dan ook.

Wat het extra wrang maakt voor Button, is dat hij zich - ondanks dat hij met een beschadigde voorvleugel rondreed - door een goede start in een kansrijke positie bevond.

“Ik kwam lekker weg bij de start en kon goed meekomen”, verhaalt de McLaren-coureur, die zich van de vijfde naar de tweede plaats wist op te werken.

“Helaas raakte mijn voorvleugel toen beschadigd en daardoor moest ik erg mijn best doen om de rest achter me te houden”, vervolgt Button. “Dat lukte me echter prima en we waren van plan de vleugel tijdens een stop te vervangen, dus het zag er toen nog goed uit.’

“Wat Vettel vervolgens precies deed durf ik niet te zeggen, maar mijn auto gaf jammergenoeg de geest als gevolg van de aanvaring.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België