Jenson Button: “Het WEC moet groter zijn dan één rijder”

11 februari 2018 — In een tweet geeft Jenson Button het WEC een veeg uit de pan. Hij vindt het niet kunnen dat de kalender wordt aangepast omwille van één rijder, zijn voormalig teamgenoot bij McLaren Fernando Alonso.

Calendario 2018. •Campeonato del mundo de f1. •Campeonato del mundo de resistencia. •ߌʰߌʰߌʰߌª #racing #racer

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Button gaat dit jaar aan de slag in de Japanse Super GT en omdat een race van dat kampioenschap samenviel met de race in Fuji in het WEC werd de kalender van de Super GT aangepast. Met het nieuws dat Fernando Alonso zou deelnemen aan alle races van het WEC als er geen F1 was werd duidelijk dat hij dan de race in Fuji zou moeten missen omdat deze samenviel met de GP van de Verenigde Staten.

De organisatoren van de race in Fuji willen maar al te graag Alonso aan de start van hun race hebben en beslisten om de race een week te vervroegen. Door die actie komt het WEC weer in het vaarwater van de Super GT maar dat is volgens Jenson Button niet zijn grootste bezwaar.

Volgens de wereldkampioen F1 van 2009 brengt het WEC een hoop andere rijders in de problemen door de kalender om te gooien voor Alonso.

“Het is een schande dat een race wordt gewijzigd omwille van één rijder terwijl dat veel andere rijders in de problemen brengt die elders contracten hebben,” aldus Button. “Ook andere categorieën zoals IMSA of Super GT zullen toeschouwers verliezen door het samenvallen met Fuji.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België