Jenson Button: “Ik beleef momenteel geen plezier aan de F1”

22 september 2015 — Kondigt Jenson Button in de loop van de komende dagen daadwerkelijk zijn afscheid van de Formule 1 aan? Het is een vraag waarop we uiterlijk tegen het einde van de week een antwoord op krijgen.


In afwachting daarvan blijven de speculaties over een mogelijk afscheid van de Brit toenemen. Eerder deze week berichtte ‘The Telegraph’ dat Jenson Button in de aanloop naar de GP van Japan zijn afscheid zou aankondigen (Lees artikel). De speculaties over een eventueel afscheid nemen gezien de recentste commentaren van Button alleen maar toe.

Button en Alonso beleven een erg moeilijk en teleurstellend seizoen bij McLaren-Honda. De Brit zag pas helemaal eind vorig jaar, na wekenlang wachten, zijn racezitje bij McLaren-Honda bevestigd. Ook dit jaar krijgt Button concurrentie van Kevin Magnussen, de Deen die vorig jaar zijn zitje verloor. Maar daar is ook nog eens onze landgenoot Stoffel Vandoorne bijgekomen.

Jenson Button laat ondertussen uitschijnen dat hij niet veel plezier meer beleeft aan de Formule 1.

“Mijn hoofd weet wat te doen maar mijn mond en tong niet,” aldus Button. “Het plezier om in de wagen te zitten is er alleen wanneer je vooraan kan meestrijden, omdat je dan het gevoel hebt dat je iets bereikt.”

“Indien je bijna helemaal achteraan aan het strijden bent, dan ben je wel met een F1-bolide aan het rijden maar kan je even goed plezier beleven aan iets anders. Het plezier dat je beleeft is dan van het strijden met anderen. Het draait dan rond vooraan meestrijden. Het draait rond de mogelijkheid die je hebt om op het podium te staan. Dat is het plezier van aan de F1 deelnemen,” besluit Button.

Japan is voor Jenson Button een soort van tweede thuisrace, aangezien zijn echtgenote Jessica Michibata uit Japan afkomstig is.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België