logo
 

Jenson Button: “Ik was zeker niet de enige rijder waarmee Hamilton een aanrijding had”

21 juli 2014 — Jenson Button staat bekend als vergevingsgezinde rijder, iemand die niet snel ruzie zal zoeken, maar de Brit denkt wel het zijne over de aanrijding die Hamilton met hem had.


Jenson Button en Lewis Hamilton waren aan het strijden voor positie op de Hockenheimring, toen Lewis Hamilton plots tegen Button reed. Hamilton verklaarde dat hij dacht dat Button voor hem aan de kant ging, maar Button begrijpt niet waarom zijn landgenoot dat dacht. Button nam inderdaad een bredere rijlijn in bocht nummer zes, maar volgens Button deden wel meer rijders dat.

“Waarom zouden we iemand doorlaten?”, zei Hamilton na de race. “Ik weet niet of het jou is opgevallen, maar er waren wel meer rijders die daar een diepere rijlijn namen om een goede exit uit de bocht te hebben. Ik denk dat het probleem is dat Lewis dacht dat ik hem voorbij zou laten gaan. Ik denk ook dat ik niet de enige rijder ben geweest waartegen hij vandaag gereden heeft. Het is vreemd, want wanneer je over zo’n snelle wagen beschikt, dan zou je niet denken dat je in zo’n situaties terecht komt.”

“Hij reed tegen mijn achterwiel, meer heb ik daar niet op te zeggen. Ik weet er verder niet al te veel over. Toen hij me raakte was ik verrast. Ik denk dat hij dacht dat ik breed ging om hem voorbij te laten, maar dat was zeker niet het geval. We waren immers tegen elkaar aan het racen,” besluit Button.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België