Jenson Button kon dit jaar bij twee F1-teams racen

16 mei 2017 — Geen F1-racezitje voor Button dit seizoen, al waren er wel verschillende F1-teams geïnteresseerd in Button. Uiteindelijk zal Button dit seizoen toch deelnemen aan een F1-race aangezien hij in Monaco zal invallen voor Alonso.


September 2016, tijdens het raceweekend in Monza bevestigde McLaren dat Stoffel Vandoorne in 2017 de vervanger van Jenson Button zou worden. Button zou de rol van derde rijder op zich nemen.

Het is dankzij die rol als derde rijder dat Button binnen iets minder dan twee weken mag deelnamen aan de GP van Monaco. Het wordt een eenmalig wederoptreden in de Formule 1, al had het seizoen 2017 er voor Button ook helemaal anders kunnen uitzien.

“Ik had zoveel verschillende mogelijkheden om te racen dit jaar, het was echt hilarisch,” zei Button tegenover ‘Press Association Sport’. “Er waren zelfs twee F1-teams die me gevraagd hebben om dit jaar voor hen te racen. Ik had daar echter geen interesse in.”

Button wenste dus overduidelijk niet om in 2017 voor een ander F1-team te racen. Button hoopt bovendien dat Monaco dit jaar zijn enige invalbeurt voor McLaren zal zijn.

“Ik beschouw Monaco als mijn enige race dit seizoen. Uiteraard zal ik echter wel klaar staan indien men later dit jaar opnieuw op mij beroep wil doen.  Ik ga echter niet zelf zitten vragen om te racen, dat was immers niet de bedoeling dit jaar.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België