Jenson Button met Honda in de Japanse Super GT in 2018

03 december 2017 — Voormalig F1-wereldkampioen Jenson Button had tijdens de GP van Japan al aangegeven dat hij in 2018 weer fulltime wou racen. Hij liet ons toen nog in het ongewisse over waar en met wat hij zou racen maar nu is het officieel: het wordt de Japanse Super GT met het fabrieksteam van Honda.


Naar eigen zeggen was de liefde voor de racerij weer opgeflakkerd tijdens de 1000 kilometer van Suzuka dit jaar, waar hij met Honda aan deelnam. Als we die uitspraak koppelen aan de geschiedenis die de Brit heeft met de Japanse autobouwer kunnen we de overeenkomst voor 2018 moeilijk als een verrassing beschouwen.

“Ik ga voor Honda racen in de Japanse Super GT en ik heb een contract voor 2018,” laat Button weten. “Het is iets waar ik al een paar jaar van droom want ik hou van de raceklasse. Dit jaar heb ik er één race gereden en ik was verkocht.”

De wereldkampioen F1 van 2009 laat verstaan dat hij erg uitkijkt naar de start van het nieuwe seizoen.

“Er moet nog veel getest worden zodat ik kan wennen aan de wagen en hopelijk kunnen we het pakket nog verbeteren. Op die manier hopen we competitief voor de dag te komen bij de start van het seizoen.”

Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens het “Honda Racing Thanks Days-festival” in Motegi. Over wie de teamgenoten van Button worden werd nog niets gelost.

Naast Honda zijn er ook nog fabrieksformaties van Nissan en Lexus en vijf privé teams die deelnemen aan de Japanse Super GT.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaJenson Button

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België