Jenson Button overwoog deelname aan de Olympische Spelen

08 maart 2015 — Jenson Button heeft overwogen om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2016.


Dat F1-piloten conditioneel top zijn hoeven we niet meer te vertellen. Button is zelf een begenadigd triatleet en neemt ook geregeld deel aan een marathon.

Eind vorig jaar was zijn toekomst als F1-piloot erg onzeker. McLaren koos er echter voor om hem boven Kevin Magnussen te verkiezen als teamgenoot van Fernando Alonso. Button geeft nu echter toe dat hij erover heet nagedacht om in 2016 voor Groot-Brittannië deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio.

“Ik heb daadwerkelijk nagedacht om deel te nemen aan de Olympische Spelen maar besloot uiteindelijk om het niet te doen,” zei Button tegenover de Daily Mirror. “Eerst en vooral ben ik veel te oud, zo’n tien jaar ouder dan de broers Brownlee, dus het was zeker niets voor mij. Ik ben een redelijk goed atleet op het amateurniveau maar om tot de top te behoren, dat is nog iets helemaal anders.”

Alistair Brownlee is momenteel de regerend Olympisch kampioen in de triatlon en ook zijn broer Jonathan is triatleet. Later dit jaar zal Button wel debuteren tijdens de marathon in Londen.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België