Jenson Button: “Punten doen er momenteel niet toe”

15 maart 2015 — Dat het niet goed gaat met McLaren is zowat een understatement. Nog voor de race viel Kevin Magnussen, vervanger van Alonso, al uit met een kapotte motor. Het is al een positief signaal dat Jenson Button de finish haalde, al was dat met een motor die serieus begrensd was en op een elfde en tevens laatste plaats.


Het zag er even naar uit dat McLaren een punt zou gaan behalen vandaag, als er maar genoeg wagens uitvielen. Dat ene punt zou voor Jenson Button niets betekend hebben. Hij is vooral blij dat zijn wagen de finish heeft gehaald, al was dat dan wel op twee ronden van de winnaar.

“Punten doen er voorlopig niet toe voor ons,” vertelde de voormalig wereldkampioen na afloop. “We hebben veel belangrijkere dingen te doen. Het is eigenlijk een goede dag geweest voor ons. De langste run die we tot voor dit weekend hadden gedaan was twaalf ronden. Dan is het opmerkelijk om een raceafstand te halen, maar er blijft natuurlijk nog een hele weg te gaan. Laat het ons bekijken als een goed begin.”

“Ik heb er nog wel van genoten. Ik heb zowat een gevecht kunnen aangaan met Perez gedurende twintig ronden. Dat was leuk maar uiteindelijk ging het om de finish te halen. Het moet nu stap voor stap gebeuren, maar de wagen voelt niet slecht aan. Ook in dat opzicht is er een goede basis.”

Minder goed verging het Kevin Magnussen, die vandaag normaal zijn enige race van het seizoen zou rijden. De Deen raakte echter zelfs niet op de startgrid door een motorprobleem.

“Het is een positief punt dat tenminste onze andere wagen het einde heeft gehaald,” reageerde hij. “Er gaat nu heel wat geleerd kunnen worden uit de verzamelde data. Zelfs uit mijn probleem kunnen we leren. Voorlopig weten we nog niet wat er mis ging maar wat het ook is er valt weer uit te leren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België