Jenson Button reageert verbaasd op promotie Max Verstappen: “Echt?”

05 mei 2016 — Jenson Button reageerde via twitter verbaasd op de aankondiging dat Max Verstappen vanaf de GP van Spanje voor Red Bull zal rijden.


“Echt waar? Een slechte race en Kvyat wordt aan de kant gezet. Wat dan met zijn podium tijdens de vorige race? #kortgeheugen”, liet Button in een tweet weten.

Button kan zich dus niet vinden in de manier waarop Red Bull Kvyat aan de kant zet ten gunste van Max Verstappen. De Brit reageerde kort daarna ook nog op een bericht dat op twitter verscheen. Hij vindt dat Verstappen nog de nodige tijd heeft.

Voor Button zelf wordt het huidige seizoen mogelijk zijn laatste in de Formule 1. De Brit zijn contract bij McLaren-Honda loopt eind dit seizoen af en het is maar de vraag of Button zijn contract voor het derde jaar op rij met een jaar verlengd zal zien.

Button wist de voorbije twee jaren te weerstaan aan de druk van jonge talenten als Magnussen en Vandoorne, die eveneens op zijn racezitje bij McLaren aasden. Het is echter maar de vraag of dat voor komend seizoen ook nog lukt.

McLaren staat immers voor een moeilijke keuze. Rekent het voor 2017 op de jarenlange ervaring van Fernando Alonso en Jenson Button, of wordt bijvoorbeeld Button aan de kant geschoven voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne?

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België