Jenson Button: “Snelheid van de leiders is beangstigend”

17 november 2015 — McLaren-piloot Jenson Button was in Interlagos enorm onder de indruk van de snelheid van Mercedes en Ferrari.


Button en Alonso finishten in hun McLaren-Honda na de diskwalificatie van Felipe Massa respectievelijk als veertiende en vijftiende. De Brit strandde op zo’n twaalf seconden van de tiende plaats, de laatste plaats die recht geeft op punten.

“Het was eerlijk gezegd niet al te slecht, ik slaagde er nog in om vijftiende te eindigen!” aldus Button. “We bevonden ons zo’n twaalf seconden van de tiende plaats, wat dichter was dan we verwacht hadden. Het is nog een erg verre weg naar helemaal vooraan. We werden op een ronde gezet. Wanneer ze je voorbij komen dan is het beangstigend hoe snel ze overal zijn maar dan vooral op de rechte stukken.”

Button doet er volgend jaar nog een seizoen bij en hoopt dat McLaren-Honda komende winter een groot deel van die achterstand zal inhalen. Wanneer hem echter gevraagd wordt of hij blij is dat er dit seizoen nog maar één race is antwoord hij als volgt.

“Nee, ik geniet nog steeds van het racen. Ik hou er uiteraard niet van om achteraan te racen en helemaal in mijn eentje te rijden maar vandaag streden we ten minste met andere wagens,” besluit Button.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België