logo
 

Jenson Button wil in Berlijn zijn persoonlijk record verbreken

12 juni 2013 — En dan hebben we het deze keer voor alle duidelijkheid niet over de Formule 1.

image
De Brit is een fervent deelnemer van marathons en Ironman-wedstrijden. En komende zondag wacht Button een nieuwe uitdaging. De organsiatoren van de halve Ironman-wedstrijd in Berlijn hebben immers meegedeeld dat Jenson Button zal deelnemen.

Button zal in Berlijn 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen. Zonder doorgedreven training kan je daar best niet aan beginnen, maar Button bewijst dat F1-piloten overduidelijk topfit moeten zijn.

Bovendien wil Button in Berlijn zijn recordtijd uit Oceanside verbreken. Daar slaagde hij erin om tijdens een gelijkaardige halve Ironman in 4 uur en 29 minuten te finishen.

Voor Button zal het alvast een leuke afleiding van de Formule 1 zijn. Hijzelf en McLaren kenden tot op vandaag immers geen al te best seizoen. Button liet al weten dat hij zijn titelambities voor dit jaar aan de kant schuift en dan moet je uiteraard maar andere doelstellingen verwezenlijken. Zoals bijvoorbeeld een nieuwe recordtijd neerzetten, al zwemmend, fietsend en lopend. Het is eens iets anders dan besttijden proberen neer te zetten in een F1-bolide ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België