“Jenson gaat zijn afscheid aankondigen”: Kans voor Stoffel Vandoorne?

21 september 2015 — Volgens de 'The Telegraph' zou de Britse F1-piloot Jenson Button in de aanloop naar de GP van Japan zijn afscheid van de Formule 1 aankondigen.


Jenson Button vormt momenteel samen met Fernando Alonso het rijdersduo bij McLaren-Honda. De Brit wordt er geconfronteerd met erg tegenvallende resultaten en dat zou hem doen besluiten hebben om de Formule 1 na dit seizoen vaarwel te zeggen.

De voorbije weken zou Button onderhandeld hebben met McLaren voor een racezitje in 2016. Volgens ‘The Telegraph’ zou Button echter besloten hebben om de Formule 1, na zestien seizoenen in de Formule 1 waarin hij één keer wereldkampioen werd, de F1 vaarwel te zeggen. De aankondiging van zijn afscheid zou nog deze week gebeuren, in de aanloop naar de GP van Japan.

Vorig jaar werd Button pas erg laat bevestigd voor het seizoen 2015 en indien Button daadwerkelijk aankondigt dat hij na dit seizoen de Formule 1 vaarwel zegt zou dat goed nieuws kunnen betekenen voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Voorlopig is er echter nog niets officieel bevestigd, al zullen de Belgische en Britse F1-fans de komende dagen het F1-nieuws nauwlettend in de gaten houden.

Vandoorne maakt immers deel uit van het McLaren Young Driver programma en is samen met Kevin Magnussen en Jenson Button zelf één van de belangrijkste kandidaten voor het tweede racezitje bij McLaren-Honda, naast Fernando Alonso.

Button is momenteel de derde meest ervaren F1-piloot op de startgrid. De Brit behaalde één wereldtitel, 15 overwinningen en 50 podiumplaatsen en dat tijdens 278 races.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België